Most szakítottam, baromira fáj!

Szerző: Koller Zsuzsi és Koller Krisztián

Minden szakítás fájdalmas. Míg az udvarlásnál töltődik a két fél egymásból, úgy szakításnál mind szellemileg, lelkileg és fizikailag is elszakadunk egymástól. És ez fáj. Nagyon.

A mély fájdalmat ezek az érzések okozhatják:
– csalódás,
– önbizalomhiány,
– veszteségtől való félelem,
– düh,
– harag,
– sértődés.

Ilyenkor felmerülhet benned, hogy:

– „Engem nem szeret senki.”
– „Alkalmatlan vagyok egy normális kapcsolatra.”

– „Mit rontottam el?”
– „Miért pont én?”
– „Miért nem szeret engem senki?”

– „Vonzom a hülyéket?”

Ismerős? Tudom…

A szakításnál igen mély érzelmi állapotokat élünk meg. Amikor mélyen vagyunk, a negatív érzéseket általában gyorsan el akarjuk felejteni, túl akarunk lenni rajtuk. A cél ne az legyen, hogy minél előbb továbblépj! Az igazi feladat: feldolgozni és tanulni belőle! Ezzel érhetsz el olyan magasságokat a további kapcsolataidban, amit még álmaidban sem gondoltál.
Ha nem tanulsz ezekből az érzelmekből, és nem fordítod a magad javára azokat, akkor mindig olyan párt fogsz találni, akivel boldogtalan leszel. Minél gyorsabban tanulsz, annál előbb megtalálod az igaz boldogságot.

Tehát inkább fogd fel LEHETŐSÉGNEK a szakítást!

Tudd, hogy csak a ragaszkodás az, ami miatt visszahúz a szíved. Ilyenkor csak a múltban megtörtént pozitív emlékekhez ragaszkodunk. Sokszor megszépülnek ezek az emlékek. Pedig lehet, hogy ott is játszmák zajlottak köztetek, de akkor ez még nem tudatosult bennetek. Ha egy kis idő elteltével azt érzed, bármennyire nem volt jó a kapcsolat, mégis hiányzik neked, hidd el nekem, tévúton jársz! Nem baj, mert ebből is lehet tanulni!

Itt sokkal többről van szó, mint erről a kapcsolatról! Soha ne hátra nézz, hanem előre!

A Te fejlődésedet, változásodat helyezd az előtérbe, és ne a múlt emlékképeinek a szolgája maradjál! Hiszen a szakítás azért történt meg, mert ahelyett, hogy boldogan éltetek volna, folyton egymás energiáját vettétek el a másiktól. Már függők voltatok a játszmáktól és ezáltal egymástól is. Sok ilyen kapcsolatot látok, amit már csak az egymással vívott harc tart össze. Hogy milyen játszmákra gondolok? Érzelmi zsarolás, sértődések, cinikusság, flegmázás, kiprovokált veszekedések és az ezekből eredő düh, harag, egymás szándékos (v. tudatalatti) bántása, irreális elvárások a másik felé… Ismerős? Tudom…

“A harag vagy a megbántottság óriási mértékben erősíti az EGO-t azzal, hogy növeli az elkülönültségtudatot.” – mondja Eckhart Tolle, és ebben nagyon igaza van.

Ha a kapcsolat a vége fele jár, vagy éppen most szakítottál és reményvesztett vagy, rengeteg gondolat kavarog a fejedben. Azért nem tudsz tőlük szabadulni, mert a gondolataid és az érzelmeid – azaz a tudatod és tudatalattid – versenyezni kezdenek egymással. Néha a gondolataid, néha érzelmeid győznek. Ez egy belső vívódás, egy belső harc. Ez kihathat a testedre is, ami torokgombóc, mellkasnyomás, gyomorgörcs formájában nyilvánulhat meg. Ismerős? Nekem is… volt, amikor emiatt éjjelente sokáig nem tudtam aludni sem. Ilyenkor zajlik bennünk az elszakadás folyamata.

Sokan ahelyett, hogy magukba néznének, önsajnálatba merülnek, és a bánatukat nyugtatókba, italba, vagy valamilyen függőségbe fojtják. Esetleg álarc mögé bújnak, és azt mutatják a nagyvilágnak, hogy milyen boldogok. Ezek a reakciók teljesen normálisak, velem is megtörténtek, melyek után már nem tudtam, mi a helyes viselkedés, és azt sem, ki is vagyok valójában. Ez teljesen természetes, ez is a gyászfolyamat része.

El kellene engedned a régi játszmákat, de a “túlélési” ösztönök nem engedik. Így már nem tudod eldönteni, hogy szeretted, vagy csak ragaszkodtál hozzá.

Sokan gondolják még azt, hogy az idő majd megoldja a párkapcsolati konfliktusokat. De ez nincs így! Munkám során sokszor találkozom olyan helyzettel, hogy fejben, gondolatilag el volt engedve a korábbi partner. Sok idő eltelt a szakítás óta, mégsem volt boldog. Azóta sem találta meg az ideális társat. Hidd el, az idő nem fogja megoldani a korábbi párkapcsolatodból hozott bántalmakat. Ha ezeket nem dolgozod fel tudatosan, ott maradnak benned (a tudatalattidban). Legfeljebb eltemeted magadban, jó mélyre. És onnan mérgezik az életedet. Ezért kell mélyre ásnod, és kiszedned a régi sérelmeket. Ha nem teszed, akkor tovább fogja mérgezni a következő kapcsolatodat is.

Ne feledd, nem véletlenül történt meg veled ez a szakítás! Tanulj a hibáidból!
Fogd fel egy lehetőségnek, hogy tovább tudjál fejlődni, tudjál változni, és ezáltal jobban megismerhesd magad.

Ismerd meg a Tudatos Párkapcsolati Rendszert, hogy a mélyben eltemetett sérelmeidet minél előbb felszínre tudd hozni! Az online tanfolyam során megmutatom, milyen törvényszerűségei vannak egy tartósan, igazán jól működő párkapcsolatnak. Ismerni fogod magadat annyira, hogy tudni fogod, hogy ki az, aki Neked való, így meg is találod Őt! A Tudatos Párkapcsolati Rendszer megismerése után jól fogod tudni kezelni a köztetek esetlegesen felmerülő problémákat is. Így a következő párkapcsolatodat már nem fogja befolyásolni a múlt! Kattints! Válaszd az alábbi linket:

Egy Tudatos Párkapcsolatban az utóbbi kérdések fel sem merülnek. Aki nem fél egyedül lenni önmagában, az ismeri, szereti önmagát. A fenti példák nem is merülhetnek fel a kapcsolatában. Aki megtapasztalta és helyesen feldolgozta, neki nem lesz dolga már vele.

Várlak személyes vagy online konzultációra
egyéniben vagy a pároddal közösen.

Személyes konzultáció

Székesfehérvár / Mór
14.000 Ft 60 perc
 • Személyes konzultáció
 • 60 perc / alkalom
 • Székesfehérvár / Mór
 • Páros konzultáció esetén 16.000,-Ft
Népszerű

Online konzultáció

Skype / Messenger
14.000 Ft 60 perc
 • Online konzultáció
 • 60 perc / alkalom
 • Helyszíntől független
 • Páros konzultáció esetén 16.000,-Ft
Népszerű

Iránytű egymáshoz

Online tanfolyam
39.000 Ft 10 hetes tanfolyam
 • Online tanfolyam
 • Online konzultációval választható
 • Helyszíntől független
 • Párok is végezhetik közösen
Népszerű