Megcsalt, mégsem válok el, miért?

Szerző: Koller Zsuzsi és Koller Krisztián

Megcsalt, mégsem válok el, miért?

„Évek óta nem vagyunk boldogok, és nemrég kiderült, hogy félrelépett. Hiába határoztam már el többször, mégsem vagyok képes elhagyni őt. Nem értem, miért? Közben én is közel kerültem valakihez a munkahelyemen, de abból nem lett semmi. Azt viszont észrevettem, hogy ennek hatására újra Nőnek éreztem magam. Mit tegyek?”

Több ilyen, és ehhez hasonló történettel keresnek meg minket mostanában, ezért azt gondolom, érdemes megnézni közelebbről ezt a helyzetet.

NE HAZUDJ MAGADNAK TOVÁBB

Első körben ne mondogasd tovább, hogy „fogalmam sincs, miért nem tudok kilépni.” Ha valami olyat csinálunk, ami nekünk nem jó, annak mindig megvan a másik oldala, ami miatt benne maradunk a helyzetben. Mi a jó neked ebben? Gyakran valamit bizonygatni akarunk, például hogy „márpedig én megmutatom, hogy kitartok mellette jóban-rosszban”, vagy versenyhelyzetnek éled meg, hogy „akkor is megmutatom, hogy én vagyok neki a legjobb, legkívánatosabb, legszebb, leggondoskodóbb nő…”, vagy egész egyszerűen félsz attól, hogy hogyan lesz tovább? Félsz tőle, hogy hogyan fog reagálni? Félsz kilépni egy régiből, hogy valami bizonytalan helyzetben találd magad? Arra vársz, hogy valaki garantálja neked, hogy ha kilépsz, ott valami jobb vár? Lehet, hogy a szüleid között átélt küzdelem annyira rosszul érintett gyermekként, hogy legbelülről jön a késztetés, hogy inkább vele maradsz, csak nehogy ugyanaz történjen veled is? 

Nézd meg, mi van a háttérben, ami miatt így működsz? Ismerd el, hogy ez a te döntésed! Ismerd el, hogy megvan a képességed és az erőd ahhoz, hogy bármikor változtass. Tudatosítsd magadban, hogy te nem szorulsz rá egy olyan társra, aki melletted más nővel hetyeg. Ez az erő ott van benned! Elő vele!

ÉBRESZD FEL A NŐT MAGADBAN!

Ha volt valaki a munkahelyeden, aki mellett végre nőnek érezted magad, akkor tudd, hogy ott van benned ez is! A nőiség ERŐ! Tudatosítsd magadban, hogy eddig nem használtad, de bármikor előveheted és élhetsz vele! Amikor ezt a lángot fellobbantod, hatalmas erővel tör fel belőled a tűz, ami az egész életedet képes megváltoztatni! Lépj ki az alárendeltség, az áldozatiság árnyékából, és állj ki magadért NŐKÉNT! Öltözz fel csinosan, vegyél szoknyát és húzz magassarkút, légy kifinomult! Érezd át a belülről jövő nőiességedet, amit idáig rejtegettél! Segíteni fog, hidd el! 

NÉZZ ELŐRE, ÉS CSELEKEDJ!

Nem úszhatod meg azt, hogy a tettek mezejére lépj! A cselekvés lesz az, ami végül az új lehetőségeket hozza neked az életedbe. Gondold át, hogy milyen apró lépéseket kell megtenned ahhoz, hogy szabad légy. Lehet, hogy most úgy érzed, hogy egy hatalmas lépést kell megtenned, ami olyan érzés, mintha egy magas hegyről a semmibe ugranál! Se kötél, se ejtőernyő nem lesz, erre készülj fel! Hajlandó vagy minden biztosnak hitt, múltbéli kapaszkodót elengedni, és valami teljesen ismeretlen felé elindulni? Mi van akkor, ha pont ez a lépés választ el attól, hogy végre igazán önmagad legyél, és kiteljesedhess? Mi van akkor, ha pont ez a helyzet kellett ahhoz, hogy ráébredj, nem is a saját életedet élted idáig? Hány kifogást használtál idáig, ami miatt nem léptél? Kinek a véleménye, ítélete volt fontosabb saját magadnál, ami miatt bennemaradtál ebben a méltatlan helyzetben? Ha előretekintesz, hogyan látod magad 5-10-15 év múlva? Melyik választás teremt nagyobb lehetőségeket és örömtelibb életet? Ha maradsz, vagy ha mész?

ALAPOZD MEG EGY NAGYSZERŰ ÉLET LEHETŐSÉGÉT!

Nézd meg, hogy mit tettél, vagy nem tettél meg eddig, ami ehhez a helyzethez vezetett. Lásd meg a felelősségedet abban, hogy ez a helyzet kialakult. Mindig kettőn áll a vásár. Az önostorozás helyett azonnal haladj a megoldás felé: írd össze magadnak mindazt, amit legközelebb másként fogsz csinálni. 

Akkor leszel képes tápláló párkapcsolatot kialakítani, ha elkezded elismerni saját magadat. Amikor tudod, hogy mik az értékeid, és ezek mellett mik a gyengeségeid, ha mindkét oldaladdal tisztába kerülsz, és mindezekkel együtt képes vagy tisztelni és szeretni magadat, akkor leszel képes olyan párt találni, aki tisztelni és szeretni fog téged azért, amilyen vagy. Ha egyedül nem megy, kérhetsz segítséget, de mindig tudd, hogy ez a helyzet bármilyen kilátástalannak is tűnik most, magában rejti valami sokkal nagyszerűbb lehetőség megszületését. Olyanét, amit lehet, hogy most még elképzelni sem tudsz. 

Várlak személyes vagy online konzultációra
egyéniben vagy a pároddal közösen.

Személyes konzultáció

Székesfehérvár / Mór
14.000 Ft 60 perc
 • Személyes konzultáció
 • 60 perc / alkalom
 • Székesfehérvár / Mór
 • Páros konzultáció esetén 16.000,-Ft
Népszerű

Online konzultáció

Skype / Messenger
14.000 Ft 60 perc
 • Online konzultáció
 • 60 perc / alkalom
 • Helyszíntől független
 • Páros konzultáció esetén 16.000,-Ft
Népszerű

Iránytű egymáshoz

Online tanfolyam
39.000 Ft 10 hetes tanfolyam
 • Online tanfolyam
 • Online konzultációval választható
 • Helyszíntől független
 • Párok is végezhetik közösen
Népszerű