Féltékenységről

Szerző: Koller Zsuzsi és Koller Krisztián

Amikor nem vagy elég magabiztos, nem helyes az önértékelésed, idővel biztosan megjelenik párkapcsolatodban a féltékenység. Vajon elég jó vagyok neki? Talán valaki más többet tud nyújtani nálam? Sajnos, amikor felüti fejét a féltékenység benned vagy a párodban, akkor ez az érzelem, stressz elkezdi megmérgezni a kapcsolatot. Gyanakvóvá és bizalmatlanná tesz, olykor megszállottá, szinte már paranoiássá. Mivel ez egy nagyon negatív érzelem, a kapcsolatot nem összetartja és építi, hanem rombolja, egyre távolabb kerültök egymástól, megszaporodnak a viták. Hiszen ha féltékeny vagy, gyanúsítgatni kezded a másikat, alaptalanul bizalmatlanná válsz vele szemben, és ezzel eltávolodsz tőle, ellököd magadtól.

A féltékenykedésünket gyakran azzal is magyarázzuk, hogy szeretjük a másikat. Pedig ez nem a szeretet megnyilvánulása, hanem azé, hogy bizonytalanok vagyunk. Egyszer abban reménykedünk, hogy visszakaphatjuk őt és minden olyan lesz, mint a kapcsolat elején. Máskor pedig ellökjük magunktól és a féltékenység kezd irányítani minket.

Ha eljutunk idáig, már nehezen menthető meg a kapcsolat. Hiszen hiába reménykedünk, lehet, hogy az állandó féltékenységgel már teljesen “megfojtottuk” a másikat. Emiatt Ő inkább kilépne, menekülne a párkapcsolatból. Ezzel a viselkedéssel szinte “beleüldözzük” a párunkat a megcsalásba, pedig jóllehet, korábban fel sem merült benne hasonló.

Természetesen a féltékenység megjelenhet akkor is, ha párunk okot ad erre. Megláttál egy félreérthető üzenetet a számítógépén? Esetleg sokszor kimarad esténként munkára vagy haverokra hivatkozva? A jelenlétedben is flörtöl másokkal, vagy korábban megcsalt, amiről már te is tudsz, mégis megbocsátottál neki.

Ilyenkor a féltékenység a legapróbb jelre is felerősödik bennünk.

Azért történik mindez így, mert megijedünk, félni kezdünk a másik elvesztésétől. Hiszen hozzá kötjük a boldogságunkat. Úgy érezhetjük, nélküle képtelenek lennénk boldogok lenni.

A féltékenység mögött azonban tudat alatt egy erős birtoklási vágy áll. Birtokolni akarom a másikat. Azt szeretném, ha velem lenne, hiszen nélküle nem tudok megállni egyedül a lábamon.

Ha így érzel, akkor felerősödik benned a tehetetlenség, a kétségbeesés. Amikor nem vagytok együtt, akkor is azon járnak a gondolataid, vajon merre van. Kivel, mit csinál, és mikor jön haza Hozzád. Amikor eljutsz erre a szintre, akkor a féltékenység átveszi az irányítást és képtelen leszel kontrollálni cselekedeteidet. Titokban beleolvasol a beszélgetéseibe és minden szót gyanúsnak találsz. Ha késik 5 percet este, akkor már faggatni kezded, merre jár. Ez teljesen felemészt Téged is, őt is, és a kapcsolatotokat is.

Ne csináld ezt!

Ez nem Te vagy!

Bizalmatlan vagy a pároddal, sőt, még magaddal szemben is. Tudom, hogy a féltékenység rányomja bélyegét a mindennapjaidra, a munkádra, az egész életedre. Nehéz súlyokat cipelsz magaddal. De ezeket akár le is tehetnéd.

Tudnod kell, hogy a féltékenység, a bizalmatlanság megfojtja a szeretetet. Ha te vagy a párod féltékeny, akkor nem tudjátok tisztelni és szeretni sem egymást. Talán közhely, de egy párkapcsolatban mindig két emberre van szükség.

Ha úgy érzed, hogy féltékenység mérgezi a kapcsolatodat, ki kell lépned a komfortzónádból, hogy meglásd mi is zajlik körülötted valójában. Ne gondolj óriási dolgokra, elég apró lépésekben haladnod, hogy a változás elinduljon benned, és a párkapcsolatodban. Gyere és segítek Neked! Megmutatom azokat a lépéseket, melyek kivezetnek a féltékenység mocsarából!

Várlak személyes vagy online konzultációra
egyéniben vagy a pároddal közösen.

Személyes konzultáció

Székesfehérvár / Mór
14.000 Ft 60 perc
 • Személyes konzultáció
 • 60 perc / alkalom
 • Székesfehérvár / Mór
 • Páros konzultáció esetén 16.000,-Ft
Népszerű

Online konzultáció

Skype / Messenger
14.000 Ft 60 perc
 • Online konzultáció
 • 60 perc / alkalom
 • Helyszíntől független
 • Páros konzultáció esetén 16.000,-Ft
Népszerű

Iránytű egymáshoz

Online tanfolyam
39.000 Ft 10 hetes tanfolyam
 • Online tanfolyam
 • Online konzultációval választható
 • Helyszíntől független
 • Párok is végezhetik közösen
Népszerű