A hűség döntés kérdése

Szerző: Koller Zsuzsi és Koller Krisztián

Megismersz valakit, aki tetszik. Érzed szétáradni a testedben a forróságot, minden percben érzed azt a bizsergést, ha csak eszedbe jut. Teljesen egymásba szerettek és legszívesebben minden percet vele töltenél. Úgy érzed, vele a legjobb a szex, teljesen megőrültök egymásért és ha tehetnéd, soha többé nem lennél mással. A kapcsolatok eleje szinte mindig erről szól. Arról, hogy megismerjétek a másik minden tulajdonságát, kihozzátok egymásból a legtöbbet és persze a megállíthatatlan fizikai vágyról.

Amikor új kapcsolatba lépünk, az elején minden olyan egyszerűen működik, és olyan jól összepasszoltok. Idővel egyre több mindent megtudtok a másikról, felfedezitek és megszeretitek minden apró vonását, tulajdonságát. Együtt terveztek, összeköltöztök, új szintre emelitek a kapcsolatot. Az együtt átélt pillanatokkal, problémákkal, vitákkal és békülésekkel olyan szoros kötelék alakul ki a felek között, ami átsegít nehéz időszakokon. Együtt. Mert annyira együtt vagytok!

Így amikor felszáll a rózsaszín köd, akkor is együtt maradtok, de már nem a lángoló szerelem és vágy tart mellette, hanem egy mély, lelki kötelék. Kitartotok egymás mellett, mert ez addigra már egy olyan szétszakíthatatlan szövetség, ami egymáshoz köt titeket. Bizalom, őszinteség, hűség… Az alappillérek.

De mi van olyankor, amikor valamelyik megborul? Ha idővel ellaposodik a kapcsolat? Ha unalmassá, megszokottá válik és a vágy is elhalványul? Már nem kívánod úgy az érintését, havi egyszer, vagy ünnepnapokon bújtok csak ágyba. A hétköznapok megölik a romantikát, és mással is szeretnéd átélni a gyönyört, eleinte csak kíváncsiságból… Hiszen már olyan régóta együtt vagytok, nem lehet, hogy csak vele szeretkezz életed végéig. Nálatok is felmerült már ez a probléma? Esetleg beszéltetek is róla a pároddal, amiből hatalmas vita kerekedett?
Ne aggódj, ez szinte minden kapcsolatban előfordul egy idő után. Valakinél pár hónap, másoknál évek kellenek. Az összes férfi és nő eljátszik a gondolattal, hogy milyen lenne mással. Azok is, akik ezt tagadják. 🙂 Emiatt ne emészd magad, teljesen természetes, ha egy idő után elkalandozol gondolatban, vagy erotikus álmaid vannak másokkal. Egészen addig nincs igazi probléma, amíg ez csak egy gondolat.

Ha megtetszik egy lány/srác, még nem vagy rossz ember és nem csaltad meg a párodat. A párkapcsolatban élők is ugyanúgy megnézik egy izmos pasi testét, vagy egy szexi lány hosszú combjait. A vágy természetesen, ösztönös érzés. Lehet, hogy álmodban majd megjelenik, talán álmodban le is fekszel vele. Ez még mindig nem gond, mert ezt az érzést, ezt az energiát kell visszavinned a hálószobába a párodhoz, hogy felszítsd a parazsat.

Azonban amikor a vágy miatt belemész egy flörtbe és nem áll meg annyiban a dolog, az alappilléreket kezded el ostromolni. Tudod, hogy nem helyes, tudod, hogy mit teszel, mégsem teszel ellene. Mivel izgalmas, újdonság, ismeretlen, beszippant. Elkezdesz valaki más iránt érezni, felfedezni őt, miközben a párodnak valószínűleg ebből semmit nem mondasz el. Már borul is az őszinteség…
Aztán egyre csak az lüktet benned, hogy tovább akarsz lépni, le akarsz feküdni vele. Nem érdekel már semmi, nem számít ki mit gondol, mert eluralkodik rajtad a vágy. Ezzel pedig a második pillér is összeomlik. Persze a pároddal köztetek lévő kötelék is egyre lazább lesz, mert már nem ő vonzza a figyelmedet, hanem valaki más. Nyilván ezt ő is érezni fogja, és előbb-utóbb ki fog derülni a viszony, ami porig rombolja a harmadik pillért, és a híd, amit szerelemből, gyengédségből és tiszteletből építettetek, összeomlik.

A hűség mindig döntés kérdése. Dönthetsz úgy, hogy megállsz egy flörtnél, mert ez még belefér, és tiszteled annyira a másikat, hogy nem alázod meg. Ha a kapcsolat nyilvánvalóan nem működik, mással akarsz lenni, egyszerűen állj fel és lépj tovább. Mindenki megérdemli, hogy boldog legyen, ahogy azt is, hogy őszintén beszélj vele.

Amikor hűtlen vagy, úgy döntesz, hogy félredobsz mindent az ösztönért. Tudod, hogy ezzel felborítod az egyezséget, tudod, hogy megbántod a párodat és megalázod őt, mégis megteszed. Persze, hogy kiderül! Mindig kiderül, mert egy idő után a megcsaló nem tud együtt élni a bűntudattal, vagy mert egyszerűen már csak a másikkal akar lenni, így a párját elhanyagolja. Lebukik, mert nem is akar titkolózni. Szakítana, de – mondjuk ki – gyáva hozzá.

Ez az egyik legaljasabb árulás, amit el lehet követni valaki ellen, akit szeretsz. Mert a vágy ösztön, a hűség viszont döntés kérdése… A döntés pedig a te kezedben van.

Várlak személyes vagy online konzultációra
egyéniben vagy a pároddal közösen.

Személyes konzultáció

Székesfehérvár / Mór
14.000 Ft 60 perc
 • Személyes konzultáció
 • 60 perc / alkalom
 • Székesfehérvár / Mór
 • Páros konzultáció esetén 16.000,-Ft
Népszerű

Online konzultáció

Skype / Messenger
14.000 Ft 60 perc
 • Online konzultáció
 • 60 perc / alkalom
 • Helyszíntől független
 • Páros konzultáció esetén 16.000,-Ft
Népszerű

Iránytű egymáshoz

Online tanfolyam
39.000 Ft 10 hetes tanfolyam
 • Online tanfolyam
 • Online konzultációval választható
 • Helyszíntől független
 • Párok is végezhetik közösen
Népszerű