8 lépés, hogy szakítás után felkelj a padlóról

Szerző: Koller Zsuzsi és Koller Krisztián

Szakítani mindig nehéz, akkor is, ha te hozod meg ezt a döntést, és akkor is, ha téged hagynak el. Kimondani is nehéz, de elfogadni talán még fájdalmasabb, ha a másik úgy határoz, nélküled folytatja tovább.

Annyi közös emlék köt össze benneteket, hogy másra nem is tudsz gondolni ilyenkor, csak arra, hogy hogy a csudába juthattatok el idáig. Másoktól azt hallod, hogy lépj tovább, majd az idő begyógyítja a sebeidet. Ez abban a helyzetben nem vigasztal, tudom. A szakítás után a közös múltat, az emlékekhez való ragaszkodást elengedni nem könnyű. Ez csak úgy sikerülhet, ha egy gyászfolyamathoz hasonló érzelmi hullámvasúton mész keresztül. Magát a kapcsolatot is meg kell gyászolni, az elengedési folyamaton pedig végig kell menned ahhoz, hogy később tiszta lappal tudjál indulni egy új kapcsolatban.

Ahhoz, hogy ez az út minél sikeresebb és a lehető leghatékonyabb legyen, létezik néhány módszer, mellyel segíthetsz magadon. Az alábbi tippek alkalmazásával gyorsíthatsz a folyamaton, és a végén újult erővel és önbizalommal tudsz majd nyitni egy új szerelem felé.

8 bevált lépés, próbáld ki te is:

1.      Fogd fel, hogy tényleg VÉGE

Abban a pillanatban, amikor ezt tudatosítod, biztosan padlóra kerülsz. Az életednek egy fontos fejezete lezárult, ez az időszak már soha nem tér vissza. A szíved majd’ meghasad, de ezt a fájdalmat muszáj érezned, megélned ahhoz, hogy később boldog lehess. Add meg magadnak a lehetőséget arra, hogy sírj, sajnáld magad pár napig. Engedd meg magadnak, hogy feljöjjön minden sérelem, negatív érzés, amit a kapcsolat, vagy a szakítás során hagytál felgyűlni. Sírj ki magadból minden bánatot, majd emlékezz a szép dolgokra, jó élményekre, pozitív pillanatokra is. Fontos, hogy a pozitív és a negatív érzéseidnek is adj teret, mindent tudatosíts, ami történt kettőtök között.

Ha úgy érzed, kész vagy rá, menj el futni, vagy sportolj valamit, ami jól esik. Menj el beszélgetni a barátaiddal, tudatosan takarítsd ki magadból a maradék rossz érzéseket. Hallgass motiváló, léleksimogató zenéket. Szeresd magad!

Lesz pár pokoli napod, de aztán napról napra egyre jobban leszel, és nemsokára új jövőkép dereng majd fel előtted.

2.      Nulla kommunikáció!

Minden kapcsolatot meg kell szakítanod vele! Amíg hagyod, hogy írogasson, hívogasson, néha találkozol vele, addig nem adod meg a lehetőséget magadnak arra, hogy feldolgozd a szakítást. Addig el sem indul a gyászfolyamat! Minden üzenet, vagy hívás csak idő- és energia pocsékolás. Csak bántáshoz, önmarcangoláshoz, csalódáshoz vezet. Ne hagyd, hogy meggyőzzön arról, hogy maradjatok barátok. Ez nem így működik. Amíg az egyik félben sérelem, fájdalom, csalódottság van, addig nem alakulhat ki tiszta barátság sem kettőtök között. Arról nem is beszélve, hogy az új kapcsolatban sem fest jól majd, ha kiderül, hogy az exeddel levelezgetsz. Ha meghoztad a döntést, hogy tovább lépsz, add a tudtára egyértelműen, hogy hagyjon végérvényesen békén! Csak a távolság segíthet feldolgozni a történteket, csak akkor tudsz kijönni a mélypontról, ha nem szakítod fel nap mint nap a sebeidet. Itt erősnek kell lenned, hogy letisztuljanak az érzéseid, és tisztán láss.

 3.      Engedd meg magadnak, hogy érezz

Az ehhez hasonló nehéz élethelyzetekben rendkívül erős érzéseket tapasztalhatunk meg. A düh, csalódottság, szomorúság, feszültség, türelmetlenség, önmarcangolás teljesen normális, emberi reakciók és érzések ilyenkor. Mindezeket meg kell engedned magadnak, hogy érezd, át kell élned mindent, ami feljön ahhoz, hogy tovább tudj lépni. Ha bátran megéled ezeket, nem fogják sokáig uralni a gondolkodásodat, vagy az életedet. Megengeded, átéled, tovább engeded.

Ha mindennek tudatában vagy, hamarosan javulni fog a közérzeted, és remény költözik a szívedbe.  A negatív érzések elnyomása, legyűrése, megtagadása káros, ezekkel csak ártasz magadnak. Engedd ki őket bátran, és meglátod, megkönnyebbülsz majd.

 4.      Urald a negatív gondolatokat, és helyettük tűzz ki célokat

Hajlamosak vagyunk egy kudarc után azt gondolni, hogy ez már soha sem lehet jobb. Saját magad hibáztatása és borúlátás helyett inkább igyekezz motiválni magad. Tűzz ki olyan célokat, melyekkel értelmet nyernek a mindennapok, és a végén sikerélményt szerezhetsz. Keress a múltban olyan eseményeket, melyek reménytelennek tűntek és mégis jól alakultak, sikerrel kijöttél belőlük. Hagyd, hogy hasson rád az ezekből nyert erő. Ha akkor ment, most is fog! Gondold át, hogy mi mindenre lesz most időd, lehetőséged, és hogy milyen jó irányba terelheted most az életedet!

 5.      Nézz mélyen magadba

Ha szeretnéd, hogy ne hazudjanak neked mások, akkor először saját magaddal kell őszintének lenned. Kíméletlenül! Vedd sorra, hogy mi vezetett a szakításhoz, mi miért történt úgy, ahogy történt. Ki mit hibázott? Te mit csinálnál most másképp! Tarts önvizsgálatot, vond le a tanulságokat. Az, hogy ebbe a helyzetbe kerültél, nem csak a másik félen múlt. Itt az ideje, hogy felkelj a padlóról és megrázd magad!

6.      Legyél TE az első

Törődj magaddal végre! Add meg a testednek és a lelkednek mindazt, amire szüksége van. Menj el fodrászhoz, vegyél szép ruhákat, próbálj ki új dolgokat. Sportolj, bulizz, élvezd az életet! Itt az idő, hogy a saját életedet éld, és teremtsd, ahol végre te vagy a főszereplő! Ha egyedül ilyen jól érzed magad, akkor az a jó hírem van számodra, hogy immár megszabadultál a társfüggőségtől!

7.      Építsd fel az önbizalmad

Ahhoz, hogy boldog légy, szeretned kell magad. Ha szereted magad, mások is szeretni fognak. Ahhoz, hogy el tudd fogadni magad, objektíven kell látnod a „jó és a rossz” arcodat is. Mindenkinek két oldala van, aki csak a szépet mutatja, az hazudik! Vedd sorra a saját pozitív és negatív tulajdonságaidat! Ahhoz, hogy újra felépíthesd a megtépázott önbizalmadat, mindkét oldaladdal tisztába kell kerülnöd! Írd fel őket egy papírra és tudd, ez vagy TE! Egy őszinte kapcsolatban tiszta lappal kell játszani. Ha mindkét oldaladat ismered, képes leszel olyan társat választani, aki a szerethető énedet erősíti, és nem pedig a legrosszabbat hozza ki belőled.

8.      Előre nézz

Ha úgy érzed, készen állsz egy új kapcsolatra, csakis előre nézz! A felmelegített leves sosem az igazi. A megalkuvás sem vezet jóra. Már tudod, hogy miért lett vége. Tudod, hogy mi az, amire nem vágysz már. Légy szabad és élvezd a lehetőségeidet! Fogj egy papírt, és írd le, milyen az a társ, akire vágysz. Írd le azt is, milyen az a kapcsolat, melyben boldog leszel. Hogyan érzed magad majd mellette, milyen értékrenddel bír, mik azok a tulajdonságok, ismérvek, elképzelések, melyek fontosak ahhoz, hogy összeillő pár lehessetek. Ha ezekre koncentrálsz, biztosan ennek megfelelő társat fogsz találni magadnak.

Ha több segítség kell néhány tippnél, akkor online tanfolyam formájában elérheted a teljes rendszert, mely garantálja a boldog párkapcsolat elérését! Kattints a képre és nézd meg, mi ez!

Forrás: http://bagdibella.hu/blog/7-legjobb-tovabblepesi-modszer-szakitas-utan/

Várlak személyes vagy online konzultációra
egyéniben vagy a pároddal közösen.

Személyes konzultáció

Székesfehérvár / Mór
14.000 Ft 60 perc
 • Személyes konzultáció
 • 60 perc / alkalom
 • Székesfehérvár / Mór
 • Páros konzultáció esetén 16.000,-Ft
Népszerű

Online konzultáció

Skype / Messenger
14.000 Ft 60 perc
 • Online konzultáció
 • 60 perc / alkalom
 • Helyszíntől független
 • Páros konzultáció esetén 16.000,-Ft
Népszerű

Iránytű egymáshoz

Online tanfolyam
39.000 Ft 10 hetes tanfolyam
 • Online tanfolyam
 • Online konzultációval választható
 • Helyszíntől független
 • Párok is végezhetik közösen
Népszerű